Kuidas valmib maitsev soolauba VOL2

12.03.2011 @ 12:15:00 | Aarne Toompark | Kommenteeri!

UbaTäna ube keetes meenus mulle, et ma olen ubade valmistamisest oma blogis kirjutanud: Dr. Toompark askeldab köögis: Kuidas valmib maitsev soolauba. Nüüd, vanema ja targemana lisaksin selle juurde mõned näpinäited.

Kui sa paned oad ~30 tundi enne keetmist likku, siis jääb keetmise aeg alla tunni. See tähendab seda, et maitsvat suupistet saab valmistada palju tihedamini, juhul, kui muidu on oakeetmine pika keetmisaja pärast mõnikord ära jäänud. Mu pliit on vahepeal ka puuküttelt gaasile üle läinud ja see tähendab, et temperatuur on ühtlane.

1kg ube vajab minu maitse järgi 9 teelusikatäit soola. Esimesel valmistamisel soovitaksin ma siiski 8 lusikatäit soola koos ubadega potti panna ja vajadusel keetmise käigus juurde lisada. Soolasus on puhtalt maitse asi ja seda peab iga oakeetja ikka enda isikliku maitse järgi tegema.

Tasumata teadaanne: Täna kasutasin ma Veski-Mati ube ja see pakendi sisu koosnes ubadest, mitte mingist ubade ja rämpsu segust. See oli väga meeldiv üllatus sest tihtipeale pean ma leotamise käigus korduvalt vett vahetama selleks, et üleliigsest sodist vabaneda.

Kommenteeri postitust