Sildi "Spam" arhiiv

Miks ei tohi spämmile kunagi vastata

01.03.2012 @ 8:55:28 | Aarne Toompark | 2 kommentaari

Tavaliselt, kui mu käest nõu küsitakse, et mida postkasti laekunud spämm-meiliga peale hakata, siis on mu soovitus alati lühike ja selge: Märgi rämpsuks - see funktsioon on suurel enamusel on- ja offline meiliklientidel olemas ning on tavaliselt ka õppimisvõimeline. Kui niisugust võimalust pole, siis kustuta sodi lihtsalt ära. "Õppimisvõimeline"  tähendab siin seda, et kui näiteks Gmailis piisavalt palju inimesi asja rämpsuks märgivad, siis Gmaili automaatsed spämmifiltrid õpivad sellest ning aitavad nii sinu kui teiste kasutajate inboksi puhtana hoida. Ma pean ka ise sellest reeglist väikeste eranditega kinni ja siiani pole reegli rikkumisel midagi halba ka juhtunud. Nagu öeldakse, üks kord on ikka esimene ...

Spämmkommentaaride kustutamine on oluline!

05.10.2011 @ 8:51:03 | Aarne Toompark | Kommenteeri!

Minu poole pöördus murelik inimene kes oli hädas oma WordPressil jooksva koduleheküljega. Tema hostingupakkuja saadab talle aeg-ajalt automaatseid teateid, et serveris olla pahavaraga nakatunud faile. Kirjas kästakse nakatunud failid puhastada või serverist kustutada. Loomulikult teeb niisuguse kirja saamine iga kodukahaldaja ärevaks. Kas mu koduleht ikka töötab? Kas keegi on midagi ära häkkinud? Mis nüüd saab? Jne. Kirjale lisatud "nakatunud" failide nimekiri viitab WordPress'i andmebaasist automaatselt tehtud varukoopiatele. Peale teenusepakkujaga konsulteerimist selgus, et failides on "linke pahatahtlikele aadressidele" ja need on nüüd lihtsalt ära kustutatud. Kuidas muidu täiesti tavalise ja mingit rämpssisu mittesisaldava kodulehekülje puhul niisugused lingid andmebaasi sattuvad? Väga lihtne - spämmerid jätavad lehele ...

Spämmer bonsuna.com

07.05.2011 @ 10:37:42 | Aarne Toompark | 1 kommentaar

Teate, mille poolest on tuntud niisugune veebileht, nagu bonsuna.com? Võib-olla selle poolest, et see on sportlik portaal, millelt leiad palju artikleid ja videomaterjali treeningute ning toitumise kohta? Äkki saab erialast nõu küsida maailmameistritelt otse Foorumis? Või  on neil müügil kvaliteetne valik toidulisandeid Manninen Nutraceuticals OY, All-Stars, Activlab ning Finnmax sarjadest- ja seda KÕIGE ODAVAMA hinnaga võrreldes siinamail pakutavaga? Äkki see tõesti ongi kõik tõsi aga mina tean neid eelkõige selle tõttu, et nad on vastikud spämmerid. Tõsistele pisneesmännidele kohaselt tegelevad nad lisaks keelatud spordikeemiale ka kinnisvara, täiskasvanute mänguasjade  ja tutvumisteenustega. Paistab, et tegelased on kusagilt mingi suvalise meilinimekirja ostnud ja nüüd ...

Odavreis.ee on halb firma…

07.04.2011 @ 17:10:10 | Aarne Toompark | 8 kommentaari

... sest ega hea firma ometi niisugust labast teed ei lähe, et valimatult inimestele spämmi saadab? Ega ju? Head firmad teevad alati nii, et enne küsivad sult meiliaadressi ja loa, et nad võivad sulle oma kraami saata ja alles pärast seda saadavad. Mitte mingil juhul mingis teises järjekorras. Odavreis.ee ja selle taga olev Pavel Krõlatov kahjuks niisuguste heade firmade/inimeste hulka ei kuulu. Kust ma nii kindlalt tean, et ma oma aadressi ise jaganud pole? Ma pole mitte kunagi odavreis.ee'ga mitte mingis kontaktis olnud ja spämm tuli aadressile mida ma juba aastaid ei kasuta ja kellelegi mingis olukorras ei jaga. Elu näitab, et ma pole ...

Ma esitlen Teile reklaamiagentuuri PlanB!

08.12.2010 @ 8:12:53 | Aarne Toompark | 1 kommentaar

Igaüks, kes tegeleb kodulehtedega on tõenäoliselt kuulnud väljendist  "SEO". Kindlasti  suudab ta ka mõista, kui oluline kogu see kraam on.  Nendele, kes siiski ei tea, siis lühend SEO tähendab inglise keeles “Search Engine Optimization“. Sellele väljendile on mitmeid tõlkeid ja asjale lähenetakse vägagi erinevalt. Eestis nii tüüpiline traditsiooniline ja stagneerunud vanakooli netiturundaja tõlgib seda kui “otsingumootoritele optimeerimine“ ja asja sisuks on see, et su koduleht tehakse niisuguseks, et see otsingumootoritele meeldiks ning koduleht otsingutulemustes esimeste hulgas oleks. Tüüpiline ja igav. Vaid kõige kreatiivsemad ja atraktiivsemad spetsialistid, nagu näiteks firma Plan B Creative, suudavad siin asja sisulise mõtteni minna. Nemad võtavad otsingumootori ning ...

Netipost on järjekindel spämmer

18.10.2010 @ 17:22:28 | Aarne Toompark | 3 kommentaari

Netipost / PRO Agentuur OÜ on väga järjekindel tegelane. Juba kolmandat korda saadavad nad mulle kirja mille sisuks on see, et ma pean neile spetsiaalse kirja saatma, et neilt tulevikus mitte spämmi saada. Tänane kiri erines eelmistest selle poolest, et päiseid ei olnud võltsitud. Ma olen ka järjekindel ning neile mingit kirja vastu ei saada. Parem panen oma blogisse jälle kirja, et meil niisugune järjekindel spämmer leidub. Mu töö on ka vilja kandnud ning Google otsing annab nii "Netipost" kui "PRO Agentuur" otsingutele asjalikud tulemused. :) Mu Gmail oskab samuti nende kirjad kinni pidada aga mul on kombeks eestikeelne spämm ikka oma ...

Huvitav spämm

13.10.2010 @ 8:09:17 | Aarne Toompark | 1 kommentaar

Eile avastasin oma töisest postkastist ühe üsnagi huvitava spämmi milles mulle pakuti koduleheküle valmistamist 70% soodsamalt. Niisugust imepakkumist pidin ma enne filtreerimist muidugi vaatama. Huvitavaks tegi selle pakkumise asjaolu, et tavalise spämmeri kohta oli tekst väga arukalt kokku pandud. Kasutatud oli täiesti korrektset ja ilusat keelt (ainult 2 näpuviga), mõte oli ladus ja loogiline, jne. Siiski tõmbas üks lõik mu erilise tähelepanu (minu rõhutus): ... Sevenline poolt loodud koduleht on arvestatav turunduskanal, mis aitab teil oma eesmärke saavutada. Toimivate kodulehtede valmistamine oma klientidele on meie edu alus: ... Kiire otsing andis tulemuseks, et see lõik ja ka kogu ülejäänud kirja sisu pärineb Sevenline Internetiturunduse ...

Netipost tembutab jälle

22.09.2010 @ 9:43:34 | Aarne Toompark | 2 kommentaari

Mõni aeg tagasi kirjutasin ma sellest, kuidas Netipost / PRO Agentuur OÜ on nii osav spämmer, et võltsib saadatavas rämpsus nii saatja kui ka vastuse aadressi. Paari päeva eest sain neilt uue kirja, jälle samale, aastaid mittekasutatavale aadressile.  Kirja sisu on täpselt sama, mis möödunudki korral, muutunud on vaid saatja aadress (@hot.ee). Netipost ise väidab, et nende andmebaasis on 500 000 meiliaadressi. Kuna minu aadress on topelt, siis tegelikult on neil ju hoopis 499 999 aadressi ja kes teab, mitu aadressi seal veel topelt on. Äkki nad valetavad veel kusagil... Niisuguse valeliku firmaga pole küll mõtet äri ajada.

Spämmer Netipost

10.09.2010 @ 8:11:27 | Aarne Toompark | 3 kommentaari

Sain firmalt PRO Agentuur OÜ (reg. nr. 11588870) allpool toodud kirja. Kahjuks ei osanud Gmail seda veel spämmiks märkida aga küllap ma teda õpetan. Tegemist on eriti ülbete tegelastega, kes võltsivad saadetavas kirjas nii FROM kui ka REPLY-TO aadressi. Kiri on saadetud mu kunagi aastaid tagasi kasutuses olnud @hot.ee aadressile mida ma juba aastaid kellelegi andnud pole. Netipost.ee / PRO Agentuur OÜ taga peituvad tegelased, kes lubavad 39000 krooni eest poolele miljonile aadressile spämmi saata. Praegu tuleb Googlest otsinguga "Netipost" või "PRO Agentuur" esimesena välja üks Hinnavaatluse foorumi teema. Loodetavasti aitab mu blogipostitus firma maine tõusule kaasa. Domeeni netipost.ee kontaktisikuks on märgitud Mikk ...

AKI pole tõhus abiline

21.04.2010 @ 8:13:01 | Aarne Toompark | 19 kommentaari

Meie Andmekaitse inspektsioon (AKI) pole spämmi vastases võitluses kuigi tõhus abiline sest kui spämmer on vähegi pahatahtlik, siis nendelt juba abi ei saa. Kiire kokkuvõte toimunust: 04.02.2010 saatsin ma peale korduvaid Union Travel Agency OÜ (11623075) poolt saadud spämmikirju no.spamm.ee lehel oleva õpetuse järgi kaebuse AKI'le. Union Travelile saadetud järelepärimine, et kust nad minu aadressi saanud on, jäi loomulikult vastuseta. 08.02.2010 saatis Union Travel Agency mulle jälle spämmi. Saatsin AKI’le veel ühe kaebuse. See kord ma Union Travelisse enam kirja saata ei viitsinud. 09.02.2010 Saatis Union Travel Agency mulle järsku vabanduse, et minu aadress on ekslikult sattunud nende e-postituse klientide nimekirja. Peale seda pole ...